Categorii

Containere criogenice stocare probe in azot lichid LS 6000

Vasele criogenice din seria LS (Laboratory Systems)  sunt proiectate pentru stocarea la temperaturi foarte joase a unui numar mare de criofiole in sisteme de arhivare de tip rack si cutie. Vasul criogenic  LS 6000 permite stocarea unui numar de 6.000 buc. criofiole de 2ml.


Producător: Taylor-Wharton S.U.A.

Model: LS 6000

Cod: b1dae3c43752

Preţ, fără TVA: La cerere

Distribuie

Telefon: 0744.594.794 / 0251.417.664

E-mail: sales@watt.ro

Containerele criogenice sunt destinate stocarii si transportului probelor la temperaturi criogenice. Aplicatiile includ nu doar stocarea de material biologic, dar si un numar in crestere de aplicatii industriale. Sunt folosite in institute de cercetare si laboratoare, centre de inseminare artificiala, precum si companii farmaceutice.

Containerele criogenice Taylor-Wharton se bazeaza pe principiul izolarii termice complete. Ele constau dintr-un vas interior si un corp exterior, separate de o manta de vacuum stabil care, in principiu, inlatura transferul de caldura dintre mediul ambiant si vasul intern. 
Un invelis suplimentar asigura ceea ce este denumit superizolare, respectiv protectia containerului impotriva efectului de incalzire al razelor infrarosii. 

Descrierea produsului:

Vasele criogenice din seria LS (Laboratory Systems)  sunt proiectate pentru stocarea la temperaturi foarte joase a unui numar mare de criofiole in sisteme de arhivare de tip rack si cutie. 
In acelasi timp, consumul de azot lichid foarte scazut asigura perioade lungi de crioprezervare a probelor.

Aceasta se traduce in costuri reduse de operare si mai putine operatiuni de reincarcare.
Containerul criogenic LS 6000 prezinta o rezistenta sporita la socuri mecanice datorita constructiei prin suprapunerea a 6 (sase) foi de material din aluminiu turnat, fata de ceilalti producatori ce folosesc doar 2 sau maxim 3 foi de aluminiu. 

Forma paralelipipedica a rack-urilor permite o identificare mult mai usoara a probelor depozitate. Astfel, probele pot fi localizate si extrase facil si rapid. La aceasta contribuie si inelul tip index numerotat aflat la gatul recipientului.Probele pot fi manipulate usor, gratie si dispozitivului „tapered spider”. Plasat in partea de jos a vasului, acesta permite coborarea si extragerea usoara a canistrelor in/din container.

Vasul criogenic  LS 6000 permite stocarea unui numar de 6.000 buc. criofiole de 2ml.
Optional, acest model este disponibil cu controller automat de nivel si marcaj CE, fiind conform cu Directiva privind dispozitivele medicale MDD 93/42EC.

LS 6000 poate fi utilizat atat pentru stocarea in faza lichida, cat si in cea de vapori. 
In cazul stocarii in faza de vapori cele doua rafturi situate in partea de jos trebuie sa fie goale, aceasta ducand la reducerea capacitatii de depozitare.

Este recomandata utilizarea unui dispozitiv de control al nivelului, care alerteaza la atingerea pragului de 25% din volumul de azot lichid.

Livrare include:

  • container pentru stocare si transport material biologic LS 6000
  • sistem rack-uri pentru criofiole
ModelLS 6000
Performanta
Capacitate azot lichid (Litri)165
Durata statica de stocare (zile)194
Durata de lucru (zile)120
Rata de evaporare (Litri/24h)0,80
Dimensiuni
Diametru gat (mm)216
Inaltime totala (mm)991
Diametrul exterior (mm)683
Greutate gol (kg)55,0
Greutate plin (kg)186,4
Numar de rack-uri6
Numar de rafturi / rack10
Dimensiuni cutie /rack (mm)127 x 127
Numar criofiole /cutie100
Capacitate probe
Numar de criofiole 2.0ml6.000
Denumire accesoriuCod
Suport cu rotile pentru transport.R018-8C00
Sistem de alarma pentru nivel scazut de azot lichidR05K-8C26
Controler CryoCon AFT-3L
Controllerul CryoCon AFT-3L consta intr-o varietate mare de caracteristici si optiuni care permit masurarea, monitorizarea, afisarea si alarmarea parametrilor de mediu din interiorul containerului criogenic cu un nivel ridicat de precizie. Exista o mare flexibilitate in programarea si documentarea datelor transmise unui PC.
M505K BOX-LS
Echipament de protectie criogenie

Imaginile prezentate au caracter informativ şi uneori pot conţine unele inadvertenţe.