Categorii

Liofilizator cercetare-dezvoltare / pilot LyoBeta 6PL

LyoBeta este o unitate de liofilizare special conceputa pentru formularea de produse biologice, farmaceutice si din industria alimentara si pentru activitati de scalare spre productie, facilitand transferul la centrele de cercetare dezvoltare si productie. Este o unitate cu o performanta inalta, cu un design conform GLP care permite un proces de liofilizare complet automat precum si o monitorizare exacta a acestui proces.Unitatile sunt concepute...

Producător: Telstar

Model: LyoBeta 6PL

Cod: 11666

Preţ, fără TVA: La cerere

Distribuie

Telefon: 0744.594.794 / 0251.417.664

E-mail: sales@watt.ro

LyoBeta este o unitate de liofilizare special conceputa pentru formularea de produse biologice, farmaceutice si din industria alimentara si pentru activitati de scalare spre productie, facilitand transferul la centrele de cercetare dezvoltare si productie. 

Este o unitate cu o performanta inalta, cu un design conform GLP care permite un proces de liofilizare complet automat precum si o monitorizare exacta a acestui proces.

 • Unitatile sunt concepute pentur a oferi cea mai buna performanta pentru activitatile de transfer tehnologic si munca din centrle de cercetare-dezvoltare.
 • Este o unitate adecvata lucrului in laborator: compacta, montata pe rotile, usor de instalat.
 • Dezvoltarea usoara de retete: calitatea si adaptabilitatea senzorilor de temperatura (raft, produs si condensor) precum si a celor de vid. Sistem de control al temepraturii, presiunii si timpului 
 • Capabilitatea de optimizare a retetelor. Posibilitatea de control termodinamic si de testare a cresterii de presiune prin intermediul valvei de izolare.
 • Rezultate de incredere: uniformitatea temperaturii (planeitatea rafturilor, componente de calitate inalta, raftul de radiatie superioara), ratele de incalzire/racire a rafturilor (1 ºC/min), etc.
 • Utilizare flexibile: capacitate mare de lucru cu materiale vrac (bulk), optiune de atasare distribuitoare. De asemenea, diferite dimensiuni si tipuri de flacoane.
 • Robustete: echipament de laborator cu finisare industriala (usor de curatit, camera, condensorul si rafturile sunt fabricate din otel-inox) si componente industriale (senzori, pompa de vid, schimbatoare, etc.).
 • Operare sigura: sistem de control non-particular prin intermediul unui controller logic programabil (Siemens).
 • Utilizare flexibila: cu interfata touch screen.
 • Optiune de salvare a ciclurilor dezvoltate si de export date catre alte platforme (Excel) cu ajutorul softului LyoLogger.

Posibilitate de efectuare studii de optimizare pentru formulari noi (scalare la nivel superior), cu ajutorul softului optional SCADA LYOLAB, asigurand documentare extinsa pentru transferul tehnologic.


Una din noile functii importante ale seriei LyoBeta de liofilizatoare este incoporarea unui controller logic programabil (PLC), in loc de un microprocesor clasic, mult mai des folosit in cazul acestui tip de echipament. Acest sistem, consacrat in cazul modelelor industriale, garanteaza siguranta maxima si reproductibilitatea proceselor, adaptand in totalitate echipamentul la normele cGLP.

Sistemul permite controlul functiilor liofilizatorului prin intermediul unei interfete grafice HMI (Human Machine Interface), care ofera urmatoarele posibilitati:

 •  Afisarea informatiilor despre elementele sistemului (valve, motoare, indicatoare, etc.)
 •  Primirea de informatii de la alarme
 •  Functionarea in parametrii ciclului de liofilizare
 •  Eliminarea posibilitatii de eroare in operare
 •  Protejarea sistemului impotriva accesului neautorizat
 •  Dezvoltarea de retete

Echipamentul include schimbatoare de caldura din alama care, utilizate in combinatie cu alte componente de calitate, duc la obtinerea unor rate de racire/incalzire de 1°C/MIN, la fel ca liofilizatoarele din productie

Optimizarea retetelor este usor efectuata prin intermediul unei valve de condens in camera, care permite testarea cresterilor de presiune in camera si control termodinamic. Aceasta valva permite de asemenea incarcarea sau descarcarea produsului fara dezghetarea condensorului chiar daca acesta nu a atins capacitatea maxima.

Sistemul de refrigerare este capabil sa atinga -83°C in condensor si -65°C pe rafturi. Foloseste numai gaze, care sunt autorizate petnru utilizare in prezent precum si pe termen lung.

Cea mai buna solutie pentru centrele de cercetare avansata
Camera si rafturile sunt fabricate in aceeasi maniera ca pentru unitatile de productie. 

Sunt in intregime fabricate din otel-inox AISI 316 L si sunt complet accesibile in interior pentru curatire. Condensorul, care de asemenea este fabricat din inox, are un dispozitiv de dezghetare rapida care functioneaza cu ajutorul unui grup de rezistente electrice externe. Camera si condensorul au ferestre de vizitare din material transparent pentru facilitarea vizualizarii procesului.
Control precis si uniformitatea temperaturii
Fluidul termic circula in interiorul canalelor tip sandwichale rafturilor. Acest fapt permite pre-congelarea produselor si apoi inalzirea in timpul fazei de sublimare. Un raft suplimentar echilibreaza termic echipamentul. 
Aceasta caracteristica specifica liofilizatoarelor de laborator garanteaza uniformitatea transferului de caldura in orice moment.

Liofilizatoarele de cercetare au, de cele mai multe ori senzorii de presiune localizati pe linia de vid, reflectand astfel presiunea din linie decat cea din camera. LyoBeta are senzorul de presiune in camera, ceea ce face posibila monitorizarea si controlul presiunii in mediul unde este expus produsul. 

Acest fapt permite studierea si obtinerea celor mai bune rezultate de sclare la nivelul urmator.

Numar de rafturi6+1
Dimensiuni rafturi [mm] (Lxl)380x450
Suprafata utila pe raft [m2]1.03
Spatiu [mm]60
Gama temperaturi pe raft [0C]-65...+80
Capacitate condensor [Kg]40
Capacitate condensor / 24h [Kg]24
Temperatura finala condensor [0C]<-83
Putere [Kw]8.0
Alimentare [V/Hz]400/III/50/60
Debit pompa de vid [m3/h]20.50
Greutate [Kg]1100
Dimensiuni (Deschidere) [mm]1340
Inaltime[mm]1975
Adancime[mm]860
Denumire accesoriuCod
filtru ventilare camera, tip HEPA51236
configuratie tip CleanRoom (pentru camere curate)51233
Sistem de masurare punct eutectic73740
sistem de control vacuum micrometric51344
Sistem de monitorizare si control vid cu traductor capacitiv si senzor Pirani numai pentru monitorizare51360
soft SCADA52713
modem – pentru conectare soft SCADA la departamentul service al producatorului24582
Modul extensie 4 senzori temperatura28583
Modul extensie 8 senzori temperatura28582
monitorizare final proces liofilizare. Analizor umiditate51345
sistem prelevare probe,53752
tavi3 x 51470
Dispozitive spatiere 
un raft de lucru, distanta intre rafturi 280mm28085
doua rafturi de lucru, distanta intre rafturi 140mm28084
trei rafturi de lucru, distanta intre rafturi 93.3mm28083
set piese de schimb33906+33197+6066+19592
distribuitor conexiune ST 29/3270350
documentatie IQ/OQ56840
 • Dezvoltarea de produse biologice, farmaceutice sau din industria alimentara 
 • Loturi mici pentru experimente clinice 
 • Productie in fabrici pilot 
 • Cercetare in domeniul alimentar 
 • Conservarea kiturilor de diagnostic

Imaginile prezentate au caracter informativ şi uneori pot conţine unele inadvertenţe.